Tehnologia Smart City
Tehnologia orașelor inteligente este din ce în ce mai utilizată pentru a îmbunătăți siguranța publică, de la monitorizarea zonelor cu criminalitate ridicată până la îmbunătățirea pregătirii pentru situații de urgență cu ajutorul senzorilor. De exemplu, senzorii inteligenți pot fi componente critice ale unui sistem de avertizare timpurie înainte de secetă, inundații, alunecări de teren sau uragane.
Clădirile inteligente fac, de asemenea, adesea parte dintr-un proiect de oraș inteligent. Infrastructura moștenită poate fi modernizată și clădirile noi pot fi construite cu senzori pentru a nu numai facilita administrarea spațiului în timp real și să asigure siguranța publică, ci și pentru a monitoriza starea de rezistență structurală a clădirilor. Senzorii pot detecta uzura și pot notifica oficialii atunci când sunt necesare reparații. Cetățenii pot ajuta în această chestiune, notificând oficialii printr-o aplicație smart city atunci când sunt necesare reparații în clădiri și alte infrastructuri publice, cum ar fi gropile. Senzorii pot fi, de asemenea, utilizați pentru a detecta scurgeri în rețeaua de apă și în alte sisteme de conducte, contribuind la reducerea costurilor și la îmbunătățirea eficienței lucrătorilor publici.
Tehnologiile orașelor inteligente aduc, de asemenea, eficiență producției urbane și agriculturii urbane, inclusiv crearea de locuri de muncă, eficiență energetică, managementul spațiului și bunuri mai proaspete pentru consumatori.
Orașele inteligente își folosesc rețeaua de dispozitive IoT conectate și alte tehnologii pentru a-și atinge obiectivele de îmbunătățire a calității vieții și de creștere economică. Orașele inteligente de succes urmează patru pași:
- Colectare – Senzorii inteligenți din tot orașul adună date în timp real.
- Analiză – Datele colectate de senzorii inteligenți sunt evaluate pentru a obține perspective semnificative.
- Comunicare – Perspectivele care au fost găsite în faza de analiză sunt comunicate factorilor de decizie prin rețele puternice de comunicare.
- Acțiuni – Orașele folosesc informațiile extrase din date pentru a crea soluții, a optimiza operațiunile și a gestiona activelor și pentru a îmbunătăți calitatea vieții rezidenților.
În timp ce orașele prezintă deja avantaje de mediu, cum ar fi amprente geografice mai mici care au un impact mai mic asupra sistemelor ecologice, ele au un impact negativ asupra mediului cu emisii, cum ar fi utilizarea extremă a combustibililor fosili. Rețeaua de tehnologii smart city ar putea atenua aceste efecte dăunătoare.
Trecerea la un sistem de transport public electric nu numai că ar reduce emisiile de combustibil, dar ar putea reprezenta și avantajul lucrului îndeaproape cu infrastructura de energie electrică a orașului pentru a minimiza impactul încărcării bateriilor în orele de vârf de utilizare a energiei electrice. În plus, cu o coordonare adecvată, vehiculele electrice ar putea fi folosite și pentru a regla frecvența rețelei electrice a orașului atunci când acestea nu sunt în funcțiune.