Redresare economică digitală
Din cauza pandemiei necesitatea pentru dezvoltare digitală a crescut, crescând și nevoia de sisteme de comunicare inteligente și sigure în segmentul industrial. Deși modificările subite în preferințele utilizatorilor pun o presiune mult mai mare asupra rețelelor, acestea sunt încă apte să reziste evoluției actuale.
Cu siguranță viitorul se va concentra pe infrastructură, inovații și incluziune: o infrastructură digitală capabilă, resurse pentru inovare prin administrare multilaterală și o strategie clară pentru a asigura accesul imparțial la noile șanse create de digitalizare. Administrația publică trebuie să colaboreze pentru a atrage fondurile necesare în infrastructură și pentru a atinge țeluri comune, fără a pune în pericol stimulentele economice.
Multe piețe preconizează investiții mari în infrastructura digitală pentru a resuscita economiile naționale, dar pentru a debloca astfel de fonduri, piețele trebuie să excludă impedimentele, cum ar fi accesul la segmentul radio.
Prima propunere urmărește să modernizeze și să extindă infrastructura digitală, să creeze oportunități pe termen scurt, să sprijine o serie de aplicații inovatoare și o strategie globală de digitalizare a companiilor, industriilor și orașelor în ansamblu. Inteligența artificială va deveni din ce în ce mai comună în mediul corporativ și în societate. De exemplu, traficul în rețelele viitoare va fi creat nu numai de comunicarea umană, ci și de mașini inteligente conectate, care sunt combinate cu inteligența artificială pentru a funcționa pe baza comunicării AI-IA.
Orașele inteligente, bazate pe infrastructură inteligentă în domenii precum energia, transportul, apa, deșeurile și clădirile, oferă o variantă de a aborda densitatea și nevoile tot mai mari ale cetățenilor. Actorii politici ar trebui să se străduiască să facă orașele inteligente de succes, să grăbească acceptarea socială și să sprijine autoritățile locale în demararea proiectelor componentelor orașului inteligent.
Dezvoltarea și punerea în aplicare înceată a tehnologiilor digitale poate mări inegalitatea dintre țări. Cu două treimi din forța de muncă din lume estimată să se bazeze pe conectivitatea 5G până în 2030, eliminarea decalajului de competențe digitale și promovarea agendei pentru a asigura incluziunea digitală este esențială.
O altă recomandare este promovarea dezvoltării competențelor digitale și accelerarea incluziunii digitale prin sprijinirea programelor de educație pentru toți, promovarea accesului la tehnologie, crearea unui mediu digital sigur și accelerarea digitizării serviciilor guvernamentale.