Studiu de caz: Tel Aviv Smart City – Mediu și energie
Pentru a satisface cererea în creștere de energie în Tel Aviv-Yafo, municipalitatea promovează proiecte inteligente de management și producție a energiei în oraș, inclusiv panouri solare, electricitate generată de vânt și valuri și multe altele.
Aceste inițiative se concentrează pe descentralizarea producției de energie și pe utilizarea spațiilor neconvenționale precum acoperișuri, porturi, instituții urbane și spații deschise pentru a reduce costurile legate de energie pentru municipalitate și locuitorii săi și pentru a asigura că infrastructura poate continua să funcționeze chiar și atunci când există probleme sau defecțiuni.
Tel Aviv-Yafo se alătură multor orașe mari din întreaga lume care sunt implicate activ în programe care produc energie, luând în considerare durabilitatea și descentralizarea.
Proiectul acoperișului solar Tel Aviv.
Tel Aviv beneficiază de mult soare, perfect pentru a alimenta orașul. Acest proiect urmărește să pună în funcțiune acoperișurile apartamentelor rezidențiale și clădirilor comerciale producând energie solară pentru a reduce costul vieții și a păstra mediul înconjurător. Proiectul pilot a implicat cartografierea potențialului producție de energie de la 3.000 de acoperișuri din Tel Aviv, pe care municipalitatea o folosește pentru a încuraja anumiți rezidenți să instaleze sisteme solare de acoperiș. Ca parte a pilotului, municipalitatea realizează, de asemenea, informații și manuale de instrucțiuni despre beneficiile instalării unităților de producere a energiei solare, inclusiv liste de furnizori la preț redus și asistență financiară, disponibile pe scară largă și accesibilă pe site-ul municipalității.
Etichetă verde pentru afaceri
Municipiul Tel Aviv-Yafo încurajează întreprinderile din întreg orașul să ia măsuri pentru a reduce costurile cu energie și apă, pentru a eficientiza procesele de achiziție și gestionarea stocurilor și pentru a reduce cantitatea de deșeuri. Unitățile alimentare din Tel Aviv care prezintă practici de afaceri ecologice sunt eligibile pentru a primi o „etichetă verde” de la municipalitate.
Grădinile comunitare
Grădinile comunitare construiesc un sentiment de comunitate, îi ajută pe vecini să se cunoască și să genereze activitate în jurul unui obiectiv comun. Fiecare grădină este puțin diferită în funcție de ceea ce aleg organizatorii pentru spațiul și comunitatea lor. Unele cartiere au optat pentru crearea unei grădini care să fie un habitat pentru vizitarea speciilor de animale; în altele, vecinii și-au plantat paturi de flori sau produse comestibile proprii sau comune.
Cartiere durabile
Cartierele durabile, înrădăcinate în modelul „One World”, sunt concepute pe baza ideii de a ne reînnoi pe noi înșine și mediul nostru și crearea de parteneriate între toate părțile interesate din cartier – rezidenți, întreprinderi, municipalități, organizații și altele – pentru a stimula creșterea și prosperitatea locală. Programul, cu o largă participare a municipalității, face parte din eforturile de promovare a implicării publicului, a durabilității mai mari în activitățile de zi cu zi și a promovării proiectelor comunitare.