Studiu de caz: Tel Aviv Smart City – Educație

Ca parte a programului municipal de tehnologie a informației și comunicațiilor, toate școlile primare din oraș au implementat infrastructură tehnologică avansată și au dezvoltat metode inovatoare de predare și învățare concepute pentru epoca contemporană și pentru lumea în care trăim.

Locuitorii din Tel Aviv-Yafo se pot înregistra gratuit pentru a accesa bibliotecile municipale din întreg orașul și se pot bucura de un catalog de biblioteci online care este actualizat în mod constant, unde pot verifica disponibilitatea cărților, rezerve, extinde împrumuturile și răsfoi baze de date online uriașe, inclusiv ziare zilnice, jocuri, articole, baze de date educaționale, baze de date juridice, reviste, dicționare și enciclopedii.

Municipalitatea Tel Aviv-Yafo oferă înregistrare online pentru grădinițe și școli primare. Părinții pot folosi sistemul pentru a se înregistra la majoritatea școlilor primare și grădinițe din oraș, a plăti taxe și a vedea calendarele și orarele școlare, precum și pentru a se înscrie pentru transportul școlar și activități extracurriculare.

Administrația locală consideră că toată lumea ar trebui să aibă acces la o educație egală și bună, indiferent de unde provine. În perioadele de înregistrare pentru diferitele instituții de învățământ, municipalitatea înființează centre de apeluri într-o varietate de limbi pentru a deservi lucrătorii migranți care locuiesc în oraș. Reprezentanții vizitează zonele în care sunt concentrați lucrătorii migranți, înființează centre de înregistrare și informare și folosesc interpreți pentru a ajuta lucrătorii migranți să își înscrie copiii în instituțiile de învățământ ale orașului.

Municipiul a amenajat o serie de zone de recreere în spații din întreg orașul în care studenții  pot studia singuri sau în grup. Spațiile de studiu oferă băuturi calde, aer condiționat și acces la internet wireless.

În plus, municipalitatea oferă studenților diverse burse pentru plata chiriilor și studiilor studenților, consiliere și îndrumare preuniversitară, cursuri de absolvire a examenelor de bacalaureat, cursuri pregătitoare preuniversitare și programe academice speciale. Toate serviciile sunt oferite gratuit.