Studiu de caz: Tel Aviv Smart City-Comunitate și sport

Clubul Rezidenților DigiTel este o platformă personalizată de comunicare web și mobilă care oferă rezidenților informații și servicii personalizate, specifice locației. Platforma facilitează un canal de comunicare direct și deschis între oraș și locuitorii săi, de la alertarea locuitorilor cu privire la lucrările rutiere din cartier și direcționarea acestora către cea mai apropiată stație de partajare a bicicletelor, până la trimiterea de memento-uri direcționate pentru înscrierea la școală sau evenimente și oferirea de reduceri la numeroasele manifestări culturale.

MiniDigi este un model inovator de guvernare care vizează îmbunătățirea calității vieții pentru părinți și bebeluși. Utilizează o platformă digitală pentru a construi o comunitate, pentru a oferi servicii relevante și informații adaptate nevoilor lor și pentru a integra bebelușii în viața de zi cu zi. Acest card de rezident oferă acces unic, gratuit, la un ghișeu unic de servicii și beneficii pentru familiile tinere.

Tel Aviv are una dintre cele mai mari proporții dintre câini și oameni din lume (1:17), cu aproximativ 25.000 de locuințe din întreg orașul. Pentru a satisface locuitorii săi cu patru picioare, municipalitatea a creat DigiDog, un card de rezident unic pentru câini care este gratuit pentru locuitorii orașului, le permite să primească informații despre câinii lor: informații cu privire la datele viitoare de vaccinare, informații despre parcuri, etc.

Primăria pe roți este un camion de service care aduce servicii municipale direct locuitorilor. Unor locuitori ai orașului le este greu să folosească internetul sau să vină fizic la primărie pentru a procesa plăți, a primi servicii sau a pune întrebări, fie din cauza unei dizabilități fizice, a vârstei, a locației, a lipsei de acces la transport și nu numai. Această inițiativă simplă necesită puține resurse, dar are un impact uriaș asupra vieții rezidenților și reduce inegalitatea, asigurându-se că toți rezidenții, indiferent de vârstă sau abilități, primesc serviciile de care au nevoie.

Prin intermediul  „Avem spațiu – Acces la spații pentru evenimente”, rezidenții pot găsi și închiria zeci de săli de clasă, săli, loturi și alte spații într-o varietate de locații urbane pentru orice activitate pe care doresc să o desfășoare, fie că este vorba de o petrecere, o întâlnire comunitară, o reuniune de clasă, o petrecere în grădină, o adunare a unei asociații comunitare, activități sportive și culturale, repetiții, o expoziție, un grup de studiu și sprijin, o prelegere, o conferință și multe altele.

Locuitorii nici măcar nu trebuie să meargă la primărie pentru a rezerva un spațiu – totul este online, de la alegerea spațiului și rezervarea acestuia până la alegerea accesoriilor și oferit rezidenților la preț redus.

Municipalitatea operează trei aplicații mobile urbane care pot fi descărcate gratuit și accesate de pe orice smartphone:

  • aplicație de informații și servicii municipale care le permite locuitorilor să urmărească tot ce se întâmplă în oraș: cultură, artă și petrecere a timpului liber, parcări deschise, piste pentru biciclete, restaurante și cafenele, filme, grădini și parcuri.
  • aplicație care adună rapoarte despre pericole și permite rezidenților să localizeze vehiculele care au fost tractate și să verifice starea acestora.
  • Aplicația DigiTel, care permite rezidenților să închirieze accesorii de plajă la prețuri reduse.