Acțiuni inovatoare pentru mediu și climă

V-ați întrebat vreodată „Ce diferență poate face o persoană?” pentru a opri schimbările climatice?

Ați putea fi surprinși să aflați cum oamenii din întreaga lume găsesc modalități inovatoare de a face o schimbare.

Mai jos regăsiți cinci moduri în care World Vision ajută comunitățile să lupte împotriva schimbărilor climatice.

 

  1. Gătit eficient din punct de vedere al combustibilului

 Majoritatea comunității indiene se bazează pe sobe cu lemne, contribuind la 3,8 milioane de decese în exces pe an, la despăduriri și la sporirea impactului climatic. Este o muncă continuă pentru a diminua cantitatea de materiale utilizate și emisiile nocive prin furnizarea de sobe de gătit eficiente din punct de vedere al combustibilului. Până în prezent, au fost dotate peste 1200 de familii cu sobe mai eficiente din punct de vedere al combustibilului, permițându-le să folosească mai puțin lemn și să gătească într-un mediu mai sănătos.

 

  1. Rețele de alimentare cu apă bazate pe energie solară

 În Afganistan, seceta este o problemă majoră pentru comunități, iar o rețea inovatoare de alimentare cu apă bazată pe energie solară susținută de World Vision oferă apă potabilă sigură și irigare pentru culturi pentru sute de familii.

 

  1. Recreșterea pădurilor subterane și reînverzirea resurselor epuizate

 În Kenya, schimbările climatice au dus la pierderea recoltelor și la uscarea râurilor. Odată cu introducerea proiectului Farmer Managed Natural Regeneration, o vastă „pădure subterană” cu rădăcini stabilite a revenit la viață, crescând un viitor care poate susține comunitățile pentru generațiile viitoare.

 

  1. Echiparea următoarei generații de susținători ai schimbărilor climatice

 În Myanmar, World Vision colaborează cu „Gardienii Climatului”, un grup de copii care organizează evenimente de plantare a copacilor și îndepărtează gunoiul din canalele înfundate și educă membrii comunității despre efectele schimbărilor climatice și despre cum să le prevină.

 

  1. Transformarea gunoiului în resurse

 În 2018, Filipine a fost desemnată una dintre primele cinci țări care produc jumătate din tot plasticul care ajunge în oceane. Echipa noastră a colaborat cu Procter and Gamble pentru a transforma 3,2 milioane de bucăți de pliculețe de plastic și peste 870.000 de sticle de plastic în peste 1.000 de scaune de școală din plastic.