Cât ar câștiga autoritățile locale dacă ar instala sisteme inteligente de iluminat public?

Controlul iluminatului public se află la răscrucea mai multor probleme de mediu, economice și sociale. În primul rând, în contextul tranziției de mediu și energetice, reducerea consumului de energie legat de iluminat în autoritățile locale este o prioritate.

Smart Lighting se bazează pe date pentru a face față provocărilor iluminatului public.

Cea mai vizibilă utilizare a Smart Lighting este, evident, controlul automat al echipamentelor. Prin echiparea farurilor stradale cu tehnologii precum camere, fotocelule sau senzori IoT, autoritățile locale pot colecta date multiple: trafic stradal și condiţiile de trafic în timp real.

Trecerea de la echipamentele tradiționale la echipamente mai puțin consumatoare de energie, cum ar fi lămpile cu LED-uri, generează economii de energie chiar și cu iluminare constantă. Cu un sistem de iluminat inteligent, comunitățile își pot duce eficiența energetică la următorul nivel. Cu controlul inteligent al iluminatului stradal, se consumă efectiv doar energia necesară.

Reducerea consumului de energie electrică are un impact direct asupra bugetului comunității. Iluminatul inteligent se află tocmai la răscrucea acestor două probleme. Pe lângă scăderea facturilor la energie, iluminatul inteligent ajută la reducerea costurilor de întreținere a echipamentelor de iluminat public.

În timp ce întreținerea necesită în mod tradițional intervenția angajaților municipali sau a companiilor specializate, acum se poate face de la distanță, cu un control mai bun al costurilor. În plus, un sistem Smart Lighting facilitează detectarea anomaliilor echipamentelor și, datorită analizei datelor, detectarea anomaliilor de facturare, care sunt și surse de economii.

Reducerea bugetului pentru iluminatul public este direct proportional cu investiția inițială efectuată de către autorități. Învestiția într-un sistem Smart Lighting performant ar aduce chiar și economii de 100%.