Soluții moderne de iluminat public

În prezent, odată cu creșterea cererii de energie și diferența semnificativă dintre cerere și ofertă, a devenit mai urgent ca niciodată să trecem la soluții care ne ajută să conservăm și să utilizăm resursele într-un mod mai bun. Una dintre inițiativele luate este trecerea către orașele inteligente.

Una dintre aplicațiile majore pentru iluminatul stradal inteligent este în Smart City. Un oraș inteligent este o zonă urbană modernă din punct de vedere tehnologic, care utilizează diferite metode electronice, metode de activare vocală și senzori pentru a colecta date specifice. Informațiile obținute din acele date sunt folosite pentru a gestiona eficient activele, resursele și serviciile. Iluminatul stradal este coloana vertebrală a unui oraș inteligent. Luminile stradale sunt peste tot și atât de mult încât nici măcar nu le observăm sau le recunoaștem uneori, dar iluminatul poate reprezenta 10-38% din factura totală de energie în orașele tipice din întreaga lume.

Smart Street Light System, un sistem inteligent de control al iluminatului stradal care utilizează tehnologia AI (Inteligenta Artificială) pentru a furniza servicii automatizate, este una dintre aceste tehnologii. Un iluminat stradal inteligent este alcătuit dintr-o rețea de lămpi stradale care pot comunica între ele și pot trimite date de iluminat către o bază centrală.

Baza centrală gestionează și transmite datele relevante către un server securizat care captează datele și le prezintă într-un tablou de bord al browserului web. Permite controlul de la distanță asupra luminilor stradale în timp ce ține evidența consumului de energie electrică în lămpi și circuitele de conducere. Rețelele de iluminat stradal monitorizate vor ajuta la reducerea costurilor de întreținere, deoarece fiecare lampă are un ID unic și poate fi identificată.

Aceste economii de costuri pot permite, de asemenea, municipalităților să extindă iluminatul stradal în zone noi, crescând accesul la iluminat în comunitățile cu venituri mici și în alte comunități deservite. Componenta principală a unui sistem inteligent de iluminat stradal este stâlpul inteligent, care este format din următoarele trei elemente:

 

  • Lămpi LED/HID cu cea mai mare eficiență
  • Comunicare de la un capăt la celălalt bazată pe IoT pentru a crea o rețea monitorizată digital, sigură și fiabilă
  • Adăugarea senzorilor inteligenți pentru a monitoriza condițiile meteorologice, înclinarea stâlpului de iluminat, poluarea aerului și multe altele