Studiu de caz: Tel Aviv Smart City– Sănătate și bunăstare

„Emergency Buddy” este un program conceput pentru a ajuta persoanele imobilizate in casă, pentru a le oferi servicii medicale, precum și pentru a preveni singurătatea. Voluntarii programului primesc instruire și certificare de prim ajutor gratuit. Apoi vizitează persoanele în vârstă și persoanele aflate la domiciliu o dată pe săptămână pentru a le verifica starea și a le ține companie.

Programe pentru tineri în situații de risc

Tel Aviv-Yafo oferă o varietate de programe speciale pentru copiii și tinerii aflați în pericol sau care au suferit traume mentale, emoționale sau sociale, precum și pentru părinții lor și alți membri ai familiilor lor. Programele includ: cluburi; „case calde” și centre de tratament; tratamentul victimelor agresiunii sexuale; împuternicirea și sprijinirea fetelor din randul imigranților; un apartament de tranziție pentru tineri cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani; educație profesională pentru abandonul școlar; o linie de tratament; o linie telefonică telefonică și asistență pentru agresiuni sexuale 24 de ore pe zi și un centru de sprijin și servicii pentru tinerii LGBT, inclusiv un centru de tratament, un adăpost, un apartament de tranzit, asistență psihologică și socială și multe altele.

Voluntariat și Leadership Social

Unitatea de Voluntariat asociază indivizii cu oportunități unice de voluntariat în funcție de interesele, pregătirea și abilitățile lor, pentru a îmbunătăți calitatea vieții pentru populațiile nevoiașe din oraș și pentru a face din Tel Aviv-Yafo un loc mai bun pentru toți.

Voluntarii pot lucra cu tineri, familii monoparentale, imigranți, copii și adulți cu dizabilități, persoane cu afecțiuni mintale, cetățeni veterani și persoane în vârstă, supraviețuitori ai Holocaustului și multe altele.