Orașele fericite Hexagon, Rob Adams și Boyd Cohen

Modelul de oraș inteligent propus de Roata lui Cohen regândește deja ce să măsoare și ce ar putea face orașele mai bune folosind informațiile obținute din interviuri cu zeci de experți în orașe smart, precum și sisteme de măsurare ca Indicele Național al Fericirii din Bhutan.

Folosind Big Data și IoT, părțile interesate ale orașului sunt capabile să ia decizii mai bune pe baza datelor celuilalt, mai degrabă decât pe propriile lor date. În același timp, adoptarea acestor tehnologii și construirea de modele de orașe smart aduc și câteva provocări. Datele sunt separate, adică sunt înregistrate și stocate în diferite locuri, organizații, sisteme, folosind diferite tehnologii și sintaxe.

Interoperabilitatea datelor nu este dată și nu a fost realizată pentru multe cazuri de utilizare a căror valoare depinde adesea de combinarea și analiza ulterioară a datelor din diferite surse.

Semantica comună a datelor este în mod clar necesară la nivelul platformei orașului. Acest lucru va facilita foarte mult schimbul și utilizarea în comun a datelor. Mai ales atunci când este necesară partajarea datelor în timp real, există puțin timp pentru transformarea și transformarea datelor.

În general, beneficiul combinării datelor din diferite subdomenii va oferi o perspectivă mai profundă sau va îmbunătăți predicțiile. Sau pentru a spune mai direct, riscurile prezentate de dificultatea combinării datelor din diferite subdomenii includ riscul interpretării greșite a datelor din diferite subdomenii, care poate duce la greșeli involuntare. Acest lucru, la rândul său, poate duce la riscuri reale de siguranță și securitate, oportunități ratate și performanță redusă a orașelor și comunităților în domenii ale economiei, inovației, transporturilor, sănătății, bunăstării și alte politici sau interese, inclusiv competitivitatea orașelor și comunităților.