Sănătatea publică urbană

Sănătatea publică urbană trebuie să evolueze pentru a găzdui populații mai dense și pentru a reduce potențialele pericole care vin cu aceasta. Sănătatea publică urbană este un termen general care se referă la diverse probleme care afectează populațiile urbane.

Deși sănătatea publică rurală și urbană întâmpină aceleași dificultăți, specificul vieții urbane cere soluții foarte diferite la aceste probleme.

Comunitățile urbane au câteva avantaje față de zonele rurale, inclusiv accesul facil la locurile de muncă,  acces la cultură și acces la educație. Din păcate, aceste avantaje vor veni cu dezavantaje pe măsură ce populația urbană continuă să crească, locuitorii orașului fiind mai vulnerabili la poluare, aer toxic și boli, așa cum situația Covid 19 ne-a demonstrat.

Transportul urban s-a dezvoltat într-o industrie cu totul nouă, deoarece utilizarea mașinilor private reduce și numărul de pasageri în transportul public. Pe măsură ce tot mai mulți oameni merg pe jos și cu bicicleta, s-a observat că multe orașe nu sunt deosebit de accesibile pe jos, au la dispozitie spațiu verde redus și oportunități limitate de recreere.

Există multe moduri prin care orașele pot îmbunătăți sănătatea oamenilor. Multe dintre cele mai mari orașe ale lumii au făcut deja pași mari în direcția bună, iar unul dintre efectele pozitive ale pandemiei de coronavirus este avansarea rapidă a acestor proiecte.

În acest scop, orașele trebuie să dezvolte strategii pentru a diminua poluarea aerului, a reduce zgomotul, a promova exercițiul fizic și viața sănătoasă și pentru a mări spațiile publice. De asemenea, este important să fie rezonabile toate soluțiile de transport public și de mobilitate prin reducerea tarifelor, îmbunătățirea infrastructurii pentru bicicliști, mersul pe jos și promovarea străzilor fără mașini.

În circumstanțe normale, orașele oferă beneficii medicale mai bune decât zonele rurale, dar pandemia a transformat zonele urbane în focare pentru infecții virale. Pentru a ajuta la reducerea presiunii asupra sistemului medical, există o serie de măsuri inteligente de asistență medicală pe care autoritățile le pot implementa, folosind terminale de siguranță cu tehnologie de geo-localizare, cetățenii vulnerabili pot apela ambulanțe, pot efectua acțiuni preventive și pot primi consultații online.

În momentul de față populația utilizează aceste servicii,  iar autoritățile ar trebui să analizeze periodic datele despre sănătatea publică urbană și să actualizeze soluțiile de îngrijire pentru a se adapta adecvat.