Smart city în plan global

În acest moment, ne aflăm într-un moment interesant, cu noi descoperiri tehnologice care au loc, care schimbă modul în care trăim. Tehnologia afectează aproape fiecare parte a vieții noastre. Chiar și orașele în care trăim trec prin schimbări majore pentru a ne face viața de zi cu zi mai bună, mai eficientă și mai ecologică. Poate că nu ați observat că aceste schimbări au loc, dar sunt – și se întâmplă în locuri de pe tot globul.

Departamentul de inovare tehnologică al primăriei din New York lucrează cu guvernul local pentru a-l transforma cât mai mult într-un oraș inteligent. Ei consideră că acest concept este unul care va ajuta la îmbunătățirea vieții fiecărui newyorkez.

Cu proiecte din sectorul public și privat, orașul trece în prezent printr-o transformare digitală pentru a face guvernul mai receptiv, a economisi costuri, a spori eficiența și a analiza mai bine ce se întâmplă în New York. Ei lucrează cu tehnologie de ultimă oră pentru a profita din plin de potențialul oferit de IoT și de dispozitivele conectate.

Singapore are reputația de a fi în fruntea curbei când vine vorba de tehnologie, așa că nu este surprinzător că este unul dintre cele mai inteligente orașe de pe glob. Programul său Smart Nation a fost lansat în 2014 și a implicat instalarea multor senzori în jurul orașului. Acești senzori vor colecta o cantitate masivă de informații despre ceea ce fac cetățenii în fiecare zi. Ei pot măsura totul, de la cât de curată este o anumită zonă până la cât de aglomerat este un eveniment. Guvernul primește rapoarte în timp real asupra a ceea ce se întâmplă în oraș.

Ceea ce face ca proiectul de oraș inteligent din Singapore să iasă în evidență este faptul că aceste date sunt găzduite central cu guvernul, mai degrabă decât cu o companie individuală.

Departamentul de Tehnologie din Londra lucrează pentru a se asigura că Londra este un oraș inteligent. Au mai multe proiecte în desfășurare pentru a sprijini inovația și tehnologia la toate nivelurile. O modalitate prin care fac acest lucru este prin parteneriatul Tech.London, care are ca scop să ajute antreprenorii și startup-urile.

De asemenea, au un consiliu Smart London care oferă în mod regulat actualizări și recomandări despre modul în care orașul poate fi mai inteligent ca niciodată. Pentru a-și atinge obiectivele, Londra are un Plan Smart City care include strategii pentru implementarea tehnologiei într-un oraș despre care se așteaptă să crească la 10 milioane de oameni în următorul deceniu.

Londra lucrează în prezent la probleme cheie, cum ar fi asistența medicală, transportul și managementul energiei.

Barcelona are o mulțime de inițiative care au loc în mod constant pe listele celor mai bune orașe inteligente. Un proiect major la care a lucrat orașul este acela de a avea o acoperire Wi-Fi gratuită în tot orașul.

În prezent, este posibilă accesarea WiFi-ului gratuit aproape peste tot în oraș. Administrațiile locale au lucrat la crearea unei serii de aplicații pentru a menține cetățenii informați și implicați în ceea ce se întâmplă. Barcelona folosește, de asemenea, tehnologiile Internet of Things, inclusiv senzorii inteligenți pentru a reduce costurile cu energie și pentru a crește siguranța rutieră.

Având în vedere toate acestea, nu este de mirare că Barcelona găzduiește unele dintre cele mai interesante evenimente tehnologice din jur!

Oslo se remarcă printre orașele inteligente prin accentul pus pe crearea unui mediu durabil, ecologic. Acest oraș are peste 650.000 de lumini LED care sunt toate conectate la stațiile de procesare. Aceste lumini pot regla inteligent cantitatea de iluminare în funcție de nevoile actuale. Dar asta nu este tot. Oslo folosește, de asemenea, detectoare inteligente de plăcuțe de înmatriculare pentru a găsi o modalitate bazată pe date de a îmbunătăți congestionarea traficului.

Similar cu Oslo, Tokyo își concentrează o mare parte din politicile sale de orașe inteligente pe a fi inteligent din punct de vedere energetic. Orașul lucrează la implementarea tehnologiei care va ajuta să facă orașul mai eficient și mai prietenos cu mediul. Aceasta include stocarea energiei la nivel local și utilizarea vehiculelor electrice. Orașul are o mare provocare în față, deoarece este unul dintre cele mai mari orașe din lume.