Administrație publică locală smart

Administrația publică se confruntă din ce în ce mai des cu probleme legate de managementul eficient al resurselor urbane și economice raportate la nevoile cetăţenilor. Mai mult decât, digitalizarea se lasă așteptată.

Procesul de dezvoltare a obiectivelor și strategiilor în direcția necesară dezvoltării comunității este o provocare majoră. Proiectele continuă să fie selectate conform criteriilor profesionale, independente și transparente și, în cele din urmă, să execute cerințele proiectului în mod eficient și în cea mai mare măsură posibilă, provocând administrațiile cu resurse personale limitate, afiliere politică și interese diverse.

Pentru a susține activitățile administrațiilor, au fost dezvoltate o serie de soluții care pot realiza analize reale și spațiale, astfel încât resursele să poată fi utilizate eficient, unele notificări pot fi emise mai rapid și timpii de lucru și de rezoluție fiind scurtați. Instrumentele computerizate și analiza spațială oferă avantaje care sunt din ce în ce mai relevante pentru activitățile zilnice, planificare și control.

Instrumentele computerizate moderne permit prezentarea datelor într-o manieră agregată, coerentă și cuprinzătoare, cu rezultate și analize ușor de interpretat prin interfețe simple și intuitive. O nouă dimensiune, cum ar fi cele legate de spațiu, locație, permite administrațiilor să efectueze analize mai specifice și mai utile.

Analiza ia în considerare locația și elementele de mediu care pot afecta realitatea. Prin urmare, vor putea fi luate în considerare toate elementele legate de infrastructura rutieră, infrastructura de utilități, aspectele juridice și economice ale terenului, calitatea terenului și mediului cât și dotările existente.

Pentru a face aceste date ușor accesibile, permițând în același timp să fie actualizate și menținute la costuri minime, au fost adoptate multe legi și reglementări. Prin urmare, majoritatea deținătorilor de date spațiale, inserează pe platforme sau portaluri naționale, date necesare activităților curente, date în conformitate cu standardele și directivele europene existente.

Astfel de instrumente sau analize pot fi folosite sau aplicate în diverse domenii de interes precum urbanism și amenajarea teritoriului, dezvoltare urbană, reglementări urbanistice, cadastru, utilități, extindere sau întreținere a proiectelor, impozite și taxe, dezvoltare economică și regională, agricultură și mediu.