Studiu de caz: Tel Aviv Smart City – Transport și Parcare

Serviciul de închiriere de biciclete Tel-O-Fun

Tel-O-Fun, un sistem municipal de partajare a bicicletelor permite bicicliștilor să circule dintr-un loc în altul rapid și oricând doresc. Cu stații situate în tot orașul, inclusiv zone rezidențiale, cicliștii pot lua o bicicletă și pot merge oriunde. Serviciul este disponibil atât pentru rezidenții Tel Aviv-Yafo, cât și pentru vizitatori și turiști.

Auto-Tel Car Share

Auto-Tel, un serviciu de car-sharing pentru călătorii scurte în oraș. Este rentabil, accesibil pe scară largă, ușor de utilizat și ecologic. În plus, locurile de parcare desemnate, împrăștiate în întreg orașul, economisesc timp și fac din parcare o problema minoră.

Auto-Tel este doar unul dintre numeroasele eforturi ale municipalității de a promova soluții inovatoare și alternative de transport într-un oraș care încurajează locuitorii și vizitatorii să aleagă transportul public în locul propriilor mașini, pentru a reduce aglomerația și poluarea aerului și pentru a face viața mai accesibilă pentru toată lumea.

Abonații Auto-Tel pot lua un vehicul la un moment dat dintr-un oraș și îl pot returna în altul. Mașinile Auto-Tel pot fi parcate într-un loc de parcare Auto-Tel desemnat sau în orice alt loc de parcare legal. Costul serviciului constă într-o taxă lunară de abonament plus o taxă pe minut de călătorie, iar abonații nu trebuie să-și facă griji cu privire la plata pentru întreținere, combustibil sau asigurare.

Pilot monitor de transport

Municipalitatea a încheiat un parteneriat cu MOBI pentru a instala senzori, camere și dispozitive Bluetooth în tot orașul pentru a monitoriza numărul de vehicule care intră, pentru a înțelege cât timp este pierdut în trafic și pentru a oferi factorilor de decizie un instantaneu actualizat al transportului.

Parteneriat cu Waze

În cadrul acestui parteneriat, municipalitatea primește rapoarte de trafic și, la rândul său, actualizează Waze despre străzile închise din oraș, astfel încât utilizatorii Waze să aibă acces la cele mai actualizate informații și să se poată organiza în consecință. Municipalitatea folosește informațiile primite de la Waze pentru a optimiza semafoarele și pentru a obține instantanee în timp real ale traficului din oraș, totul cu scopul de a promova cooperarea și pentru a înțelege mai bine transportul.

Liniile de noapte – O soluție pentru orele mici

Liniile de noapte sunt linii de transport public care circulă de la zone rezidențiale la centrele de divertisment și se întorc noaptea târziu, făcându-le sigure pentru tineri și pentru a reduce riscul de a conduce sub influența alcoolului.