Optimizarea performanței iluminatului stradal și măsurarea cu precizie a consumului de energie

Iluminatul LED conectat, combinat cu software-ul de optimizare a energiei, oferă vizibilitate asupra consumului de energie al infrastructurii de iluminat. Această perspectivă ajută la identificarea oportunităților pentru economii suplimentare de energie, fie prin diminuare, programare și zonare, fie prin utilizarea senzorilor de detectare a prezenței la luminile stradale pentru a regla nivelurile de iluminare în funcție de trafic și frecvența pietonilor.

Trecerea la LED va asigura economii de energie de până la 70%, iar adăugând comenzi inteligente, economia crește până la 80%. Utilizând senzori pentru a detecta când sunt prezenți oameni sau mașini, iluminarea poată fi redusă în momentele în care străzile sunt goale.

Pot fi contorizate în timp real sau pot fi colectate date despre consumul de energie bazat pe iluminare în oraș. Se pot utiliza aceste date pentru a obține informații pentru a crea repere și inițiative de îmbunătățire pentru a stimula în continuare eficiența energetică care reduce emisiile de CO2.

Măsurarea continuă a consumului de energie și datele oferă noi perspective care sprijină decizii mai informate pentru a ajuta la îmbunătățirea eficienței operaționale și la optimizarea performanței luminii.

Monitorizarea continuă și colectarea de date cu privire la consumul de energie facilitează atingerea obiectivelor de durabilitate și oferă date pentru a sprijini programele și obiectivele de sustenabilitate ale orașului.

Iluminatul stradal LED cuplat cu comenzi inteligente reduce consumul de energie cu până la 80%. Iluminatul LED conectat permite controlul inteligent al luminii și permite colectarea datelor pentru fiecare punct de lumină, care este apoi transmis printr-o rețea și analizat pentru a oferi noi perspective.

Adăugând senzori de detectare a prezenței la luminile stradale conectate, se poate reduce și mai mult consumul de energie utilizând software-ul pentru a diminua automat nivelurile de lumină dacă nu sunt detectate persoane sau vehicule.

Datele culese de la iluminatul stradal pot fi stocate la nivel local sau în cloud, în funcție de preferințele clientului sau de politica de guvernare a datelor. Orașul deține datele și le poate partaja cu terți sau furnizori independenți de software.